lauantai 27. helmikuuta 2021

Bucket listojen ykköselämys – laskuvarjohyppy on salainen haave ja villi unelmaTiedätkö mikä elämys löytyy useimpien bucket listojen kärjestä? Se on tietysti laskuvarjohyppy! Laskuvarjohyppy on extremelajien keulakuva, ei syyttä. Jännitys viedään äärimmilleen ja adrenaliiniryöppy on valtava. Tämä on kokemus, jonka muistaa koko loppuelämänsä ajan.

Haluaisitko löytää sisäisen hurjapääsi ja astua kynnyksen yli tuntemattomaan? Tai ehkä laskuvarjohyppy löytyy läheisesi bucket listalta ja haluaisit toteuttaa hänen pitkäaikaisen haaveensa? Laskuvarjohyppy tarjoaa huimaa jännitystä ja adrenaliinia kaikille extremen ystäville.

Perehdytyksen ja turvallisuuskoulutuksen jälkeen kiivetään lentokoneeseen ja noustaan taivaalle. Kun oikea korkeus on saavutettu, koneen ovi aukeaa ja h-hetki on käsillä: hyppääjät heittäytyvät taivaalle ja nauttivat vapaapudotuksen hurjasta tunteesta. Vauhti voi kiihtyä jopa 200 kilometriin tunnissa.  Laskuvarjon auettua on aika nautiskella taivaalla liitelystä, tuulesta ja tietysti henkeäsalpaavista maisemista. 

Laskuvarjohyppy toteutetaan tandemhyppynä yhdessä kokeneen hyppymestarin kanssa. Hyppymestari huolehtii turvallisuudesta koko elämyksen ajan. Hyppääjän ei siis itse tarvitse huolehtia oikeasta ajoituksesta tai laskuvarjon vetämisestä. Useimpiin hyppyelämyksiin sisältyy myös kuvaus ja videot saa itselleen muistoksi hypyn jälkeen. 

Laskuvarjohyppy Suomessa 


Suomessa laskuvarjohypyn hyppääminen onnistuu ainakin Helsingissä, Asikkalassa ja Utissa. Myös Virossa järjestetään laskuvarjohyppyelämyksiä.  

Laskuvarjohyppy Helsingissä


SkyXperience järjestää laskuvarjohyppyjä Malmin lentoasemalla, Helsingissä. SkyXperience:n kalustoon kuuluu Pilatus PC-6, Cessna Caravan, Piper ja Extra -lentokoneet. Hyppyjä järjestetään sekä arkena että viikonloppuna. 

Laskuvarjohyppy Asikkalassa


Hämeen laskuvarjourheilijoiden järjestämä hyppy toteutetaan Vesivehmaan ilmailukeskuksessa, Asikkalassa. Kerholla on käytössään Cessna 206 -hyppykone. Kerho järjestää myös laskuvarjohypyn alkeiskursseja, jos hyppäämisestä haluaa tehdä harrastuksen. 

Laskuvarjohyppy Utissa


Skydive Finland toteuttaa laskuvarjohyppyjä Dropzone-hyppypaikallaan Utissa. Vapaapudotuksen jälkeen pääsee ihailemaan Utin upeita järvi- ja peltomaisemia lintuperspektiivistä. Kerholla on käytössä Grand Caravan -hyppykone.

Joko olet valmis hyppäämään lentokoneesta ja syöksymään vapaapudotukseen? Vai vieläkö tarvitset vakuuttelua siitä, että laskuvarjohyppy todella on elämysten elämys?

Kirjoittaja: Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti