tiistai 27. syyskuuta 2022

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää laskuvarjohyppäämisestä

Oletko aina halunnut hypätä laskuvarjolla, mutta et ole ollut varma, mistä siinä on kyse? Kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää laskuvarjohyppäämisestä, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, sopiiko se sinulle.

Mitä laskuvarjohyppääminen on?


Laskuvarjohyppääminen tarkoittaa lentokoneesta hyppäämistä korkealta ja vapaata pudotusta, kunnes laskuvarjo avautuu ja hidastaa menoasi tarpeeksi laskeutuaksesi turvallisesti. Se on extreme-elämys, joka ei ole heikkohermoisille, mutta se voi olla uskomattoman virkistävä kokemus.

Onko laskuvarjohyppy turvallinen?


Kuten mihin tahansa extreme-urheiluun, myös laskuvarjohyppyyn liittyy riskejä. Jos kuitenkin noudatat kokeneiden laskuvarjohyppääjien antamia turvallisuusohjeita ja -menettelyjä, laji voi olla varsin turvallinen. Itse asiassa tilastot osoittavat, että laskuvarjohyppääminen on itse asiassa turvallisempaa kuin monet muut suositut aktiviteetit, kuten autoilu.


Mitä minun pitäisi odottaa ensimmäiseltä laskuvarjohypyltä?


Jos et ole koskaan aiemmin kokenut laskuvarjohyppyä, on normaalia, että sinua jännittää ensimmäinen hyppysi. Useimmat ihmiset kuitenkin huomaavat, että kokemus on paljon vähemmän pelottava kuin he odottivat. Sinulla on matkassa mukana kokenut tandemhyppymestari, joka opastaa sinua prosessin aikana ja varmistaa turvallisuutesi. Kun hyppäät lentokoneesta, putoat vapaasti noin 60 sekuntia, ennen kuin laskuvarjo avautuu automaattisesti noin 1 500 metrin korkeudessa. Siitä leijut varovasti maahan muutaman minuutin ajan ennen turvallista laskeutumista.


Millaista koulutusta tarvitsen laskuvarjohyppäämiseen?


Laskuvarjohyppyä varten sinun on ensin suoritettava lyhyt turvallisuuskoulutus, jossa sinulle opetetaan hyppäämisen perusteet ja varusteiden käyttö. Useimmat turvallisuuskoulutukset kestävät vain muutaman tunnin, ja ne voidaan suorittaa yhdessä päivässä, juuri ennen hyppyä. Kun olet suorittanut koulutuksen ja tehnyt ensimmäisen tandemhyppysi, voit halutessasi jatkaa laskuvarjohyppykurssille, jotta sinusta tulee hyväksytty yksinhyppääjä.


Mitä terveyshyötyjä laskuvarjohyppäämisellä on?


Laskuvarjohyppäämisen terveyshyödyt ovat lukuisat. Laskuvarjohyppääminen voi esimerkiksi parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä. Lentokoneesta hyppäämiseen liittyvä adrenaliiniryöppy voi auttaa nostamaan sykettä ja verenkiertoa, mikä on hyväksi sydän- ja verisuoniterveydelle. Lisäksi laskuvarjohyppy voi parantaa mielenterveyttäsi. Hypyn aikana vapautuvat endorfiinit voivat parantaa mielialaa ja vähentää stressitasoa.


Laskuvarjohyppy voi myös parantaa koordinaatiota ja tasapainoa. Lentokoneesta hyppääminen ja kehon hallitseminen ilmassa vaatii paljon koordinaatiota ja tasapainoa. Parantamalla näitä taitoja voit siirtää ne myös muille elämänalueille, mikä tekee sinusta kaiken kaikkiaan koordinoidumman ja tasapainoisemman.


Haluatko tietää lisää laskuvarjohypystä? Lue myös Usein kysytyt kysymykset tandemhypystä [tandemhypyn UKK].

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti