torstai 29. syyskuuta 2022

Laskuvarjohyppyharrastuksen aloittajan opas

Laskuvarjohyppäämiseen liittyy paljon varusteita. Tämä voi olla hyvin ylivoimaista sellaiselle, joka ei ole koskaan aiemmin harrastanut laskuvarjohyppyä. Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki erilaiset varusteet, joita tarvitset ensimmäistä laskuvarjohyppyäsi varten, ja kerromme, mitä niitä hankkiessasi kannattaa huomioida.

Laskuvarjohyppyyn tarvittavat varusteet

Ensinnäkin tarvitset haalarin. Tämä voi olla joko yksiosainen tai kaksiosainen puku. Tärkeintä haalarissa on, että se istuu hyvin ja on mukava. Haluat varmistaa, että puvussa ei ole löysää kangasta, joka voisi jäädä kiinni johonkin, kun olet laskuvarjohyppäämässä.


Seuraavaksi tarvitset kypärän. Tässäkin tapauksessa istuvuus on erittäin tärkeää. Haluat varmistaa, että kypärä istuu hyvin päähäsi eikä liiku liikaa. Lisäksi haluat varmistaa, että kypärässä on hyvä näkyvyys, jotta näet minne olet menossa laskuvarjohyppäämisen aikana.


Haalarin ja kypärän jälkeen tarvitset suojalasit. Myös niiden pitäisi istua hyvin eikä niiden pitäisi liikkua liikaa kasvoillasi. Lisäksi haluat varmistaa, että lasit eivät huurru laskuvarjohyppäämisen aikana.


Seuraava tarvitsemasi varuste on varavarjo. Tämä on varavarjosi siltä varalta, että ensisijainen laskuvarjosi ei avaudu kunnolla. On erittäin tärkeää, että tämä laskuvarjo on pakattu oikein ja että sen on pakannut sertifioitu laskuvarjopakkaaja.


Varavarjon lisäksi tarvitset myös päävarjon. Päävarjo on se, joka avautuu ensimmäisenä, kun hyppäät lentokoneesta. Markkinoilla on saatavana monenlaisia laskuvarjoja, joten on tärkeää tehdä tutkimusta, jotta löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan laskuvarjon.


Viimeinen varuste, jonka tarvitset laskuvarjohyppyäsi varten, on korkeusmittari. Tämä laite mittaa, kuinka korkealla olet ilmassa, jotta voit avata laskuvarjosi oikeaan aikaan.


Nyt kun olemme käyneet läpi kaikki laskuvarjohyppyyn liittyvät varusteet, puhutaanpa siitä, mitä niiden hankkimisessa kannattaa huomioida. Ennen kaikkea osta varusteesi aina hyvämaineiselta jälleenmyyjältä, joka on erikoistunut laskuvarjohyppyvarusteisiin. Hän voi auttaa sinua vastaamaan kaikkiin varusteisiin liittyviin kysymyksiin ja varmistaa, että kaikki sopii kunnolla ennen hyppyäsi.


Laskuvarjohypyn deluxe-alkeiskurssille et tarvitse mukaan omia varusteita, sillä koko oppilasuran ajan saat käyttää hyppykerhon varusteita ilman lisäveloitusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti