maanantai 28. heinäkuuta 2014

Perustietopaketti laskuvarjohypystä

Maailman ensimmäinen laskuvarjohyppy tehtiin jo vuonna 1797, mutta vasta yli 120 vuotta myöhemmin ilmailunäytökset toivat laskuvarjohyppäämisen laajemmin tavallisten ihmisten tietouteen. Suomessa tehtiin ensimmäinen siviilihyppy vuonna 1962, kaksi vuotta Suomen Laskuvarjokerho ry:n perustamisen jälkeen. Sen jälkeen lajin suosio on vuosi vuodelta kasvanut. Nykyään laskuvarjohyppääminen on monelle rakas harrastus tai tapa voittaa pelot ja ylittää itsensä. Laskuvarjoilusta on tullut elämää rikastuttavaa viihdettä, joka tuo vaihtelua tasaiseen arkeen ja jännitystä elämään.

Turvallisin tapa tutustua laskuvarjohyppäämiseen on tandemhyppy, joka tehdään lentokoneesta kokeneeseen hyppääjään kiinnitettynä. Tandemhypyssä hypätään neljän kilometrin korkeudesta, jolloin hypyn hurjin vaihe eli vapaapudotus kestää noin minuutin ennen varjon avaamista. Tandemhyppy on ollut monelle alkusysäys uuden harrastuksen aloittamiselle. Jos hyppykärpänen purasee, paras tapa toipua puremasta on hakeutua Helsingissä ja Turussa järjestettävälle 4k Skyxperiencen laskuvarjohyppäämisen alkeiskurssille.

Maallikko voisi kuvitella, että laskuvarjohyppääminen on vaikea laji, joka vaatii pitkän koulutuksen, mutta 4k Skyxperiencen laskuvarjohyppäämisen alkeiskurssilla kaikki itsenäiseen hyppyyn vaadittavat varjon käsittelytaidot ja vapaan pudotuksen perustaidot opitaan kahdessa päivässä. Kurssi onkin erinomainen valinta lahjaksi ystävälle tai perheenjäsenelle, se sopii hyvin liikelahjaksi, valmistujaislahjaksi vastavalmistuneelle tai kurssille voi lähteä rohkein mielin itse tai yhdessä ystävän kanssa.


Nova-koulutusjärjestelmällä toteutettu laskuvarjohyppäämisen alkeiskurssi sopii kaikille alle 100kg painaville ja alle 200cm pitkille perusterveille hyppääjille. Sana nova tulee sanoista nopeutettu vapaapudotus, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kurssilainen pääsee ensimmäisestä hypystä alkaen hyppäämään 4 000 metrin korkeudesta ensin kahden, sen jälkeen yhden kouluttajan kanssa ilman kilometrin korkeudesta tehtyjä pakkolaukaisuhyppyjä. Nova-koulutus on teoriasta ja käytännöstä koostuva tehokas ja turvallinen tapa oppia laskuvarjohyppäämään. Koulutusta järjestetään Malmin Lentoasemalla Helsingissä sekä Turun lentoasemalla kesä-, heinä- ja elokuussa. Varusteet ja oppimateriaali kuuluvat kurssimaksuun, mutta sääoloihin ei kurssin järjestäjäkään voi vaikuttaa. Hyppäämisen ehtona on hyvä keli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti